• Kontakt

Var med och vårstäda

Skräpplockardagarna är Håll Sverige Rents kampanj där barn och unga lär sig om nedskräpning och plockar skräp tillsammans. Förra året deltog över 600 000 barn och unga runtom i hela landet.

Nu kan kommunens verksamheter anmäla sig och vårstäda sitt smultronställe. Gemensamt plockar vi upp skräp i kommunen och räddar naturen från störande fimpar, farliga burkar och irriterande plastpåsar.

Vem som helst kan vara med och plocka upp skräp i kommunen. När du plockar bort skräp visar du också för andra vart skräpet hör hemma – i papperskorgen och ingen annanstans. Gemensamt kan vi göra Malung-Sälens kommun till en finare plats.

Så vårstädar du din favoritplats

  1. Skräpplockardagarna pågår fram till 15 maj, du anmäler din verksamhet
    www.hsr.se/skrapplockardagarna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

  2. Materialet skickas direkt till deltagarna.

Så här gör du med ditt insamlade skräp

  1. Källsortera allt skräp.
  2. Förskolor och skolor i Malungs centrum kan få hjälp med att hämta sorterat skräp, övriga får själva lämna sitt sorterade material till återvinningscentralerna. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Var med du också i kampen mot skräpet! Vi håller rent är också ett bra tillfälle att arbeta pedagogiskt med frågor som nedskräpning, återvinning och konsumtion. Tillsammans visar vi att nedskräpning är onödigt och fel!

Kontaktperson

Anna Pedersen Hägg, Miljökontoret

Telefon: 0280-182 93 (mobil ankn)

Sidan uppdaterad 2021-02-24 av