Tel: 0280-181 00

Malung-Sälens kommun - Box 14 - 782 21 Malung - Besöksadress: Lisagatan 34

  • Kontakt

Tipsa

Malung-Sälens gymnasieskola

 
Om skolan

En fräsch gymnasieskola med en positiv framtidstro, där alla lämnar skolan med verktyg för framtiden, ofta i nära samarbete med näringslivet.

På Malung-Sälens gymnasium känner alla varandra och du får som elev utrymme att synas. Vi vill att du ska utvecklas och nå din fulla potential i dagens och morgondagens värld.


Läs mer om skolan! 

Pulshöjande aktiviteter

Forskning har visat att pulshöjande aktiviteter ger goda effekter på inlärning och därför har idrottslärarna tillsammans med ledning och idrottsintresserade lärare skapat möjlighet för eleverna på skolan att börja dagen i pulsens tecken.

Varje skoldag mellan kl. 8 och 8:30 hålls olika pulshöjande aktiviteter i och kring skolans idrottshallar, t ex spinning, fotboll och promenad/löpning. Efter avslutat pass belönas de deltagande eleverna med en frukostbiljett som gör att de efter dusch och ombyte kan äta gratis frukost innan den teoretiska skoldagen sätter igång.

 

 

 


Detta händer på Malung-Sälens Gymnasieskola


Föräldramöte för årskurs 1

Onsdagen den 14 september kl. 18:00 är åk 1:s föräldrar och vårdnadshavare välkomna till stora aulan på MSG.

När eleverna precis har börjat på gymnasieskolan så vill skolan och mentorerna ge lite information gällande det program som eleverna har valt, skolgången, lärplattformar och annan viktig information. Under detta möte är har vårdnadshavare chans att ventilera frågor och funderingar.

Alla mentorer, lärare, föräldrar och vårdnadshavare samlas i stora ulan på Malung- Sälens gymnasieskola för att få kort information av rektor. Efter denna korta information kommer alla föräldrar och vårdnadshavare att få möjlighet att träffa mentorer och lärare i respektive klassrum (klassrum meddelas efter introduktionen). Där kommer det att ges mer ingående information om programmen och sedan kommer det ges möjlighet till en frågestund.

 

Gymnasiemässa

Den 20 oktober kl. 18-20 går Malung-Sälens gymnasieskolas gymnasiemässa av stapeln.

Är du intresserad av de program som skolan erbjuder är du varmt välkommen att besöka oss.

Ett mer detaljerat program för mässan presenteras inom kort.

 

Snart är det dags!

För dig som går i nian är det snart dags att ta det stora klivet ut från högstadiet och börja på gymnasiet!

Det finns många olika gymnasieprogram. Hos oss på Malung-Sälens gymnasieskola hittar du både de traditionella programmen som förbereder dig inför framtida högskolestudier och yrkesförberedande program. Här hittar du vårt nuvarande programutbud.

Vill du söka till våra riksrekryterande och nationella idrottsutbildningar hittar du information och ansökningshandlingar hos Svenska Skidförbundetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Ansökan är öppen mellan 1 oktober och 1 december.

Dags att söka till gymnasiet!

För dig som ska börja gymnasiet hösten 2017 är det hög tid att bestämma vilken utbildning du vill läsa.

Ansökan till skid- och snowboardutbildningar söker du senast första december till Svenska skidförbundet.

Klicka här för att komma vidare till programutbudet 2017

Sidan uppdaterad 2016-09-14 av

Karta