Tel: 0280-181 00

Malung-Sälens kommun - Box 14 - 782 21 Malung - Besöksadress: Lisagatan 34

  • Kontakt

Kulturprogram

I vårt utbud kan Du hitta föredrag, författarbesök, utställningar, teater, konserter,
skollovsprogram och
mycket mera.

Utställningarna visas i samlingssalen i entréplan.
Välkomna!

De hemliga norska motståndsmännen i Dalarna

Måndag 9 september 2019 kl. 18:00–19:30

På biblioteket i Malung

Sven-Olle Axelsson från Dala-Floda berättar om beredskapstiden i Dalarna och det hemliga utbildningsläger i Älgberget i Leksands kommun som kom att få stor betydelse för den norska motståndsrörelsen under kriget.

Fri entré och gratis fika!

Arr: Kultur och Fritidsförvaltningen, Malung-Sälens kommun i samarbete med NBV.
Mer info: 0280-18252

________________________________________________________________________

Svinnlandet

Svinnlandet

Måndag 21 oktober 2019 kl. 18:00–19:30

På biblioteket i Malung.

Journalisten, författaren och dumpstraren Andreas Jakobsson och hans familj har i fem års tid levt helt på mat han hittat i mataffärernas sopor. I dagens Sverige kastas ungefär en tredjedel av all mat som produceras och större delen av det är sådant som det inte något fel på överhuvudtaget. I reportageboken Svinnlandet och sina föredrag dissekerar han systemfelen som skapat detta vansinne och pekar på konkreta lösningar. Andreas Jakobsson är känd från tv-program som Malou efter tio, Go’kväll, Nyhetsmorgon, Uppdrag: Mat och SVT:s Maträddarna.

Fri entré och gratis fika.

Arr: Kultur och fritidsförvaltningen, Malung-Sälens kommun i samarbete med NBV

_______________________________________________________________________

Fäbodlandskap och Vallmusik

Vallmusik

Måndag 4 november 2019 kl. 18:00–19:30

Jennie Tiderman-Österberg, musikantikvarie på Dalarnas museum, berättar om det tvärvetenskapliga projektet ”Fäbodlandskap och vallmusik”. Jennie berättar om fäbodristningar, vallkullan som nationalromantisk symbol, mjölkhushållning, vallmusik i en historisk kontext, kulning idag och mycket mer. I föredraget ingår också många klingande exempel på kulning och hornlåtar.

Arr: Kultur och fritidsförvaltningen, Malung-Sälens kommun i samarbete med NBV och Dalarnas Museum.

Fri entré och fika!

Satirutställning

Ulf Ivar Nilsson

Satirutställning med Ulf Ivar Nilsson

Utställning på Malungs bibliotek hela juli!

Ulf Ivar Nilsson är född 1946, uppvuxen i Mora och bosatt i Gävle. Han är satirtecknare sedan mer än femtio år tillbaka och förutom i tidningar och tidskrifter publiceras hans bilder på webben där de varje vecka når 10 000-tals, ja ibland 100 000-tals, människor.
Ulf Ivar belyser alla möjliga samhällsfrågor men allra helst sticker han sin vassa tuschpenna i de som förespråkar rasism och andra dumheter. Även miljöfrågor intresserar honom liksom funderingar kring människors villkor.

Mer info hittar du på: https://www.facebook.com/skrivrit/länk till annan webbplats eller: www.ulfivar.selänk till annan webbplats

Hon är jag

Hon är jag

Onsdag 23 oktober 2019 kl. 19:00–22:00

På Folkets park Orrskogen.

Nu är de tillbaka, gänget bakom succéerna "Myggjagare & Näbbstövlar", "Säg Algots det räcker" och "Bjällerklang". Denna gång med en hyllning till Lill-Babs. Ni hälsas hjärtligt välkomna till kvällens inspelning av den nostalgiska TV-showen
”Solveigs Hörna”. Kvällens värdinna är Solveig Bergqvist Larsson, som möter vår folkkära artist Barbro ”Lill-Babs” Svensson (spelad av Cecilia Kyllinge). Genom öppenhjärtiga samtal får vi höra Lill-Babs berätta sin historia och om nyckelpersonerna genom liv och karriär. Övriga gäster i programmet är bl.a Simon Brehm och Lasse Berghagen. Självklart kommer Lill-Babs även att framföra schlagers såsom Klas-Göran, Kyss mig, Tuff brud och Itsy Bitsy, men också annat ur sin breda repertoar. Och känner vi allas vår Barbro rätt, så kommer hon med största sannolikhet att uppmana till allsång. Ackompanjemanget står det svängiga husbandet för.

Föreställningen spelas med paus. Fika finns till försäljning.
Entré 200 kr.
Biljetter köper ni via Malungs bibliotek, 0280-18300.
Arr: Kultur och Fritidsförvaltningen, Malung-Sälens kommun.

_________________________________________________________________________

Familjekonsert med Historielyssnarna

Historielyssnarna

Lördag 26 oktober 2019

Malungs bibliotek kl. 10:30

Sälens bibliotek kl. 13:00

Familjekonsert med den världsturnerande gitarrduon The Gothenburg Combo (Thomas Hansy och David Hansson).

Efter Historieätarna kommer nu Historielyssnarna! Vad sjöng man på Gustav Vasas tid? Varifrån kommer sångerna som Pippi, Karlsson på taket och Emil i Lönneberga sjunger? Vem var den där Bellman? Hur kan det komma sig att några av världens mest kända låtar är skrivna i lilla Sverige?

The Gothenburg Combo spelar sig igenom Sveriges historia och tar oss med på en svindlande resa – de landar i Karolinernas 1700-tal, i en fäbod i Dalarna, i ABBA:s glammiga 70-tal och mitt i vår egen samtid! Musiken sätts i ett historiskt perspektiv och visar hur allt hänger samman.

26 oktober.
Fri entré

Arr: Malung-Sälens kommun med stöd av Musik i Dalarna

_______________________________________________________________________

Pelikanen

Dalateatern på turné

Pelikanen

Onsdag 27 november 2019 kl. 19:00–21:00

På Folkets park Orrskogen.

Biljetter köps via Dalateaternlänk till annan webbplats

Hemligheter, svek, girighet och hat glöder under hemmets välbärgade fasad.

Ett tätt kammarspel med övernaturlig inramning, en psykologisk thriller om bristande tillit och kärlek inom en familj. Hemligheter, svek, girighet och hat glöder under hemmets välbärgade fasad. Familjemedlemmarna driver dolda motiv till sin spets och driver dessutom varandra till vansinne längs vägen.

”Tror du inte vi alla gå i sömnen då? – Jag läser juridik som du vet, rättsförhandlingar. Nåväl, jag läser om stora brottslingar som inte kan förklara hur det gick till… och tyckte de handlade rätt, ända tills de upptäcktes och vaknade! Är det inte en dröm, nog är det en sömn!”

Förbered dig på en suggestiv atmosfär av klaustrofobiska bilder, paranoida vanföreställningar, mardrömslika stämningar och kuslig teatermagi.

Arrangör: Malung-Sälens kultur

________________________________________________________________________

Signe Aurell, den bortglömda poeten

Signe Aurell

Måndag 2 december 2019 kl. 18:00–19:30

På biblioteket i Malung.

Signe Aurell – Den bortglömda poeten

Amerikaemigranten Signes hittills okända dikter handlar om hemlängtan och om kampen för en ljusare framtid. 100 år senare får de nu en ny spännande musikalisk inramning där folkmusik möter visa och där tonsättningarna lyfter varje meningsbärande ord. Föreläsning och konsert med musikerna och tonsättarna Maja Heurling och Ola Sandström som nu turnerar med en färsk skiva i bagaget.

Fri entré och fika!

Arr: Malung-Sälens kommun, kultur och Fritid i samarbete med NBV.
Mer info: 028018252.

Sidan uppdaterad 2019-08-08 av