Tel: 0280-181 00

Malung-Sälens kommun - Box 14 - 782 21 Malung - Besöksadress: Lisagatan 34

  • Kontakt

Fritidshem

Välkommen till Sälens skolas fritidshem som ligger mitt i Sälens by, vi tar emot elever i åldrarna 6-13 år. Cirka 90-100 elever deltar i vår verksamhet.

OS-vecka på Sälens fritidshem under 9-16 februari

Vi började med OS-invigning fredagen den 9 februari där vi tände OS-elden med hjälp av OS-facklan och lyssnade till biträdande rektor Karin som höll invigningstal. När OS var invigt gick alla lagen tillsammans ett varv runt skolan med facklan längst fram.

Vecka inleddes med två olika grenar - dragkamp och "Träffa rätt i OS-ringarna" där vi kastade ärtpåsar i olika stora hål med olika poäng.

Under resten av veckan körde vi flera olika tävlingar; madrassrace - där man skulle ta hela laget genom en bana på en madrass, tre olika stafetter i idrottshallen, bowling, bandymatch, skidskyttestafett och en tipspromenad med 20 frågor om riktiga OS.

De olika lagen samlade poäng under hela veckan och som segrare stod till slut Canada.
Vi hade prisutdelning nere på Vargtjutet i fredags där Canada fick hoppa upp på prispallen samtidigt som vi spelade Sveriges nationalsång.
Guldmedaljer delades ut till alla OS-deltagare som varit med och kämpat under veckan.
(Kika på bildspelet nedan)


Fritidshemmet på Sälens skola består av två avdelningar, Vargtjutet för de äldre eleverna och Björnidet för de yngre. På eftermiddagarna har vi alltid fri lek både inne och ute. Eleverna blir erbjudna aktiviteter varje dag som till exempel:

  • Träslöjd
  • Textilslöjd
  • Keramik
  • Bakning
  • spelhörna
  • papperspyssel i olika former​
    Eleverna väljer själva vilka aktiviteter de vill delta i.

Varannan vecka äter vi ett mellanmål ute vid vår fina uteplats.

På vår skolgård finns det mycket utrymme för lek. I direkt anslutning till skolan finns en skridskobana, den används mycket flitigt under vintern.
Under loven gör vi olika utflykter i vår närmiljö.

Varje vår har vi vårkonsert, där eleverna uppträder för föräldrar och syskon.

Vi har heldagsomsorg under loven. Inför lov är det av stor vikt för oss att veta om ert barn kommer att vara hos oss och i såna fall vilka tider, (detta är extra viktigt för er som har barn som behöver specialkost), detta för att vi planerar aktiviteter, måltider och personal utifrån antalet barn. Lappar går ut från oss i god tid innan.

Fritids har stängt för planering 5 dagar per år.

2018
Måndag 8 januari
Måndag 28 maj
Tisdag 29 maj

Sidan uppdaterad 2018-02-21 av